Dé grootste groothandel in fournituren en breigarens van EuropaRead Between The Lines & Crochet Between The Lines


Het wachten wordt beloond! Het populaire breipatroon ontworpen door Tammy van CanaDutch is nu verkrijgbaar in het Nederlands. De vraag naar dit patroon was zo groot, dat Tammy naast het breipatroon nu ook een haakpatroon heeft geschreven; Crochet Between The Lines #CBTL. Beide shawls worden gekenmerkt door een betoverend kleurenspel. In het breipatroon ontstaat dit door de toegepaste schaduwbreitechniek en het is Tammy uitstekend gelukt om dit te vertalen naar de gehaakte versie, waarmee deze zelfs aan twee kanten te dragen is!

Voor elk patroon zijn twee bollen Whirl benodigd, maar ook met Woolly Whirl of Frosted Whirl kan je een prachtige omslagdoek creëren. De Read Between The Lines #RBTL voorbeeldshawl is gemaakt van Whirl 753 Slice O'Cherry Pie en 754 Green Tea Tipple. De Crochet Between The Lines #CBTL is gehaakt van Whirl 758 Lavenderlicious en 773 Blackcurrant Squeeze Me. Maar er zijn natuurlijk ook andere prachtige kleurencombinaties te bedenken. Bovendien kan je veel inspiratie opdoen via Instagram en Facebook.

Scheepjes is trots om een echte Make-A-Long te mogen aankondigen. Op 31 januari 2018 start de eerste Scheepjes Make-A-Long en op CanaDutch.nl vind je alle informatie. In de Scheepjes CAL groep is Tammy aanwezig om ondersteuning te bieden aan iedereen die start met dit prachtige patroon. De Make-A-Long heeft geen einddatum, ieder werkt op zijn eigen tempo aan het project.

Benodigdheden voor de Make-A-Long:

  • 2 bollen Whirl (Whirl, Frosted Whirl of Woolly Whirl, combineren mag!)
  • After Party 18 Crochet Between The Lines of After Party 19 Read Between the Lines
  • Resp. 3 mm haaknaald of 3mm/ 80 cm rondbreinaalden
  • stekenmarkeerders en een weefnaald

We geven u graag de kans om de aankoop van uw klant mooi in te pakken! De luxe Whirl gift boxes zijn speciaal ontworpen om 1 of 2 bollen Whirl en een aantal After Party booklets te verpakken, er is zelfs nog ruimte voor een extraatje!
Woolytoons by Tessa van Riet

Nog heel even wachten en dan verschijnt het boek Woolytoons Knuffeldekens. Op vrijdag 16 december, na de middag zal het boek te koop zijn via onze webshop. Graag geven we je vast extra informatie over dit ongekend populaire boek.

In Woolytoons Knuffeldekens combineert Tessa van Riet-Ernst, inmiddels bekend van haar duidelijk geschreven haakpatronen en boeken, het comfortabele van een dekentje met het vertrouwde van een knuffel. De dekens zijn gehaakt met verschillende structuren en garens, wat een geweldig leuk effect geeft.

Alle ontwerpen worden stap voor stap beschreven en ondersteund door foto's en haakschema's. De basissteken worden volledig beschreven met bijbehorende handfoto's. Tessa geeft daarnaast ook nog tips voor het haken met pluizig garen. Op deze manier kan iedereen zo'n heerlijk zachte knuffeldeken haken! In het boek vind je de patronen voor 11 van deze gewilde knuffels die gehaakt worden met Scheepjes Catona, Scheepjes Softfun, Scheepjes Sweetheart Soft en Scheepjes Twinkle.

9999-0227 Woolytoons Knuffeldekens - Tessa van Riet-Ernst Adviesverkoopprijs € 14,95

Alle afbeeldingen en een boodschappenlijstje zijn te downloaden via onderstaande link.


Twinkle: 4 nieuwe kleuren


Speciaal voor het boek van Tessa lanceert Scheepjes 4 nieuwe kleuren Twinkle. Dit feestelijke garen is nu ook verkrijgbaar in de kleuren crème, zilver, goud en donkerbruin. De nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar als assortiment en worden geleverd in week 51.


YARN The After Party 17: Wild Forest Cushions by Esme Crick


The After Party beschrijft twee stijlvol gehaakte kussens, ontworpen door Esme Crick. Met twee bollen Whirl maak je 2 Wild Forest Cushions. Door in ieder kussen de beide kleuren te combineren, ontstaat een prachtig resultaat. Het voorbeeld is gehaakt in de Whirl kleur Green Tea Tipple en Pistachi Oh So Nice.

Dit prachtige ontwerp is van de hand van Esme Crick, zij publiceert haar gehaakte ontwerpen in diverse tijdschriften in Groot-Brittannië. Bovendien ontwierp ze voor YARN 4 de elegante Windmill Shawl. Je kunt haar terugvinden op Ravelry.
Scheepjes Our Tribe


Door creativiteit met elkaar verbonden. Samengebracht door inspiratie en de liefde voor het ontwerpen; dat is de kracht van de Scheepjes-blogger groep. Een gevoel van saamhorigheid zorgt ervoor dat de leden van de groep elkaar steunen, versterken en inspireren tijdens het bewandelen van hun creatieve pad.

In nauwe samenwerking met de Scheepjes Bloggers is geprobeerd bovenstaande gestalte te geven. Het resultaat is Scheepjes Our Tribe, een fijne mix van 70% Merino Superwash en 30% Polyamide, geschikt voor het maken van kledingstukken, sokken, shawls en lichtgewicht interieuraccessoires. Iedere blogger stelde met zorg haar eigen kleurenpalet samen, aangevuld door een kleurkeuze van Simy Somer en Marie (van Tissu de Marie). Iedere kleur draagt de naam van de bijbehorende blog.

Er is een beperkt aantal halve assortimenten beschikbaar (à 15 kleuren x 5 bollen). Bestel nu uw assortiment, welke wordt verstuurd op 7 december. Bestellen per kleur (à 10 bollen) is mogelijk vanaf 18 december.
Scheepjes Woolly Whirl

Het warme alternatief voor Scheepjes Whirl en perfect voor de koude seizoenen: Scheepjes Woolly Whirl. Deze extra grote garencake, gemaakt van 70% katoen en 30% wol kent extra lange kleurwisselingen en is zeer geschikt voor het maken van grote, warme omslagdoeken en shawls. Net als Scheepjes Whirl is ook Woolly Whirl een volledig getwijnd garen om snel te kunnen haken of breien en om splijten te voorkomen. Elke kleurwisseling is heel precies en zorgvuldig geknoopt, zodat de knoop onopvallend in je steken verborgen kan worden
De Bondt B.V. biedt u vanaf nu extra service

Tot en met 31 december 2017 verlagen wij het franco orderbedrag naar € 50,- (excl. BTW, geldig voor klanten in Nederland en België).

Bovendien geldt vanaf nu: voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.

DMC Prestige Box


De DMC Prestige Box is een luxe metallic box, gevuld met alle 35 nieuwe kleuren DMC Mouliné. Een prachtig geschenk en u betaalt bovendien slechts voor 30 strengen! Bovendien ontvangt u bij aankoop van 4 Prestige boxen diverse extra's!
Tissu de Marie borduurpakketten


Waan je helemaal in kerstsferen met de nieuwste serie borduurpakketten van Tissu de Marie. Sfeervolle tafelkleden, wijnschortjes met kerstfiguren en ook deze leuke set met geurzakjes.

Adviesverkoopprijs vanaf € 22,90.Scheepjes Artist's Bicycle Dress kit


Maak een statement met deze traditionele oer-Hollandse jasbeschermers en laat je fiets stralen! Scheepjesblogger Esther van itsallinanutshell.com ontwierp deze prachtige "Artist's Bicycle Dress" voor Bookazine YARN 4 Dutch Masters.