Scheepjes MAL: Meadow Bag

Laat je inspireren met deze lente-MAL en ontdek Natalia’s geheimen voor reliëfhaken!

Vol enthousiasme kondigen wij aan dat Scheepjes Friend Natalia Kononova van Outstanding Crochet blog de ontwerpster is van onze volgende MAL, met als stralende middelpunt haar Meadow Bag!

Deze prachtige tas is geschikt voor gemiddelde en gevorderde haakliefhebbers die hun vaardigheden in reliëfhaken willen aanscherpen. Het patroon wordt gehaakt met Scheepjes Catona, ons katoenen garen dat verkrijgbaar is in maar liefst 109 kleuren. Met zoveel kleurkeuze kan iedereen een eigen uniek exemplaar maken!

Gedurende de MAL geeft ontwerpster Natalia op haar blog tips en advies over specifieke onderdelen van het patroon. De MAL loopt van 20 mei t/m 3 juni en wordt gehouden in de Officiële Scheepjes Facebook-groepen. Er zijn twee groepen: een Nederlandse en een internationale groep. In deze Facebook-groepen krijgen deelnemers hulp van Natalia, de zeer deskundige Facebook-mods & admins en natuurlijk van andere deelnemers aan de MAL. Op 13 mei wordt al een begin gemaakt met het proeflapje en legt Natalia de basis uit van de reliëf haaksteken. 

In tegenstelling tot andere MAL’s is dit kooppatroon als één geheel beschikbaar in het Nederlands en Engels (US terminologie). Van 11 mei t/m 8 juni 2020 is het patroon via Ravelry en Etsy verkrijgbaar met 20% korting. Na deze periode blijft het patroon beschikbaar voor de gebruikelijke prijs.


Benodigdheden

De Meadow Bag wordt gehaakt met Scheepjes Catona, ons prachtige gemerceriseerde 100% katoenen garen met een mooie, zijdeachtige glans. Het garen voelt soepel aan en is daarmee ideaal garen voor kledingstukken en accessoires. Met een keuze uit maar liefst 109 kleuren zijn de mogelijke kleurenpaletten eindeloos!

 

Natalia heeft onderstaande Catona kleuren gebruikt voor haar eigen Meadow Bag.


- Scheepjes Catona (100% Gemerceriseerd Katoen; 50gr/125m)  

  • Garen A: 526 Ashes x 5 bollen
  • Garen B: 395 Willow x 2 bollen

- Scheepjes Catona (100% Gemerceriseerd Katoen; 10gr/25m)  

  • Garen C: 249 Saffron x 1 bol
- 2.75mm haaknaald
- 2x 40mm D-ringen, bijv. art.nr. 5678-40-NI
- Buckram of ander stevig vlieseline
- 30cm rits, bijv. art.nr. A30-10
- Stof voor de binnenvoering, bijv. Tissu de Marie Fat Quarter Bundles of Tissu de Marie 10 meter
 - Naald, draad en naaimachine

Goed om te weten: dit project leent zich bij uitstek om een eigen kleurkeuze te maken! Natalia deelt op haar blog een aantal kleurencombinaties ter inspiratie.


Meer over de ontwerpster
Natalia Kononova is een succesvol ontwerpster die haak- en breipatronen deelt op haar blog Outstanding Crochet. Hoewel ze van origine Russische is, woont Natalia tegenwoordig in de Verenigde Staten.

Al sinds Natalia 7 jaar oud is, heeft ze een grote passie voor haken en breien. Tegenwoordig is het handwerken voor haar net zo normaal als ademen en noemt ze zichzelf een ambassadeur van het draagbare haakwerk. Op haar blog zie je dan ook veel gehaakte kleding, tassen en sieraden. De patronen van Natalia bevatten niet alleen geschreven instructies, maar ook diagrammen, schema’s, stap-voor-stap foto’s en video’s. Met patronen voor alle leeftijden én niveaus zorgt Natalia ervoor dat iedereen mee kan doen!
Scheepjes MAL: Meadow Bag
4 jaar geleden
Verkrijgbare merken