Scheepjes Beatrix Blanket MAL

Word verliefd op prachtige nieuwe kleurencombinaties van de Beatrix Blanket

Haak mee aan de Beatrix Blanket tijdens deze gelijknamige MAL welke van start gaat op 1 juni 2022! De Beatrix Blanket is een opvallende verschijning in ieder woonvertrek, dankzij het rijke damastpatroon en het subtiele kleurverloop. Jellina Verhoeff van Jellina Creations ontwierp deze elegante deken voor YARN Bookazine 12 Romance en haalde haar inspiratie uit werk van Rossetti. Zijn schilderij Beata Beatrix waarop hij zijn muze en geliefde Lizzie Siddal afbeeldt, staat bekend om het interessante spel tussen licht en schaduw. De Beatrix Blanket wordt gehaakt met de Tapestry techniek met Scheepjes Whirl en Whirlette, of kies voor de verrassende nieuwe combinatie van Scheepjes Our Tribe en Metropolis.

Over de Make-A-Long

De romantische Beatrix Blanket is ontworpen voor iedereen die houdt van kleur én van onze populaire verloopgarens. De originele deken is gemaakt met meerdere bollen van één kleur Whirl en twee verschillende kleuren Whirlette. Met behulp van de Tapestry haaktechniek wordt het damastmotief gehaakt door bij de eerste bol Whirl aan de buitenzijde te starten en bij de tweede bol aan de binnenzijde, met bijpassende Whirlettes om de Whirl kleur aan beide uiteinden te verlengen. Het unieke effect dat hierdoor ontstaat, is nagebootst in een nieuwe uitvoering van dit ontwerp gemaakt met Scheepjes Our Tribe en Scheepjes Metropolis. Jellina vertelt alles over deze nieuwe kleurstelling in haar eerste blogpost

De Beatrix Blanket MAL is perfect voor de gemiddelde crafter die zijn of haar vaardigheden in Tapestry haken wil ontwikkelen of opfrissen en wil experimenteren met kleurverloop. Samen met de wekelijkse blogposts van ontwerpster Jellina, de ondersteuning binnen de Officiële Facebook Groepen in de vorm van de kundige en behulpzame Facebook moderators en admins en de Scheepjes Community zorgt Scheepjes ervoor dat alle ingrediënten voor een inspirerende MAL aanwezig zijn.

 

Verkrijgbaarheid patroon

Het haakpatroon voor de Beatrix Blanket is te vinden in YARN Bookazine 12 – Romance.  Naast het geschreven patroon is er ook een haakdiagram voor het damastmotief en voor de rand. 

In YARN Bookazine 12 Romance staan nog 16 moderne haak- en breipatronen waarin functionaliteit en schoonheid verenigd worden in de diverse steekpatronen, garenkeuzes, geborduurde details en rijke kleurstellingen. Het zijn stuk voor stuk zeer gedetailleerde draagbare projecten én woonaccessoires waarin het ambacht en plezier van zelf creëren gevierd wordt.

YARN Bookazine 12 – Romance  Adviesverkoopprijs €9,95

Let op: voor het Beatrix Blanket patroon is een correctie beschikbaar. Speciaal voor de Make-A-Long zal er voorafgaand aan de start een printbaar erratum beschikbaar zijn via scheepjes.com.

Lees meer over deze MAL op scheepjes.com of download de zipfile.

Scheepjes Beatrix Blanket MAL
2 jaar geleden
Verkrijgbare merken