De Bondt B.V. kiest voor Vanderlande's FASTPICK om wereldwijde groei te ondersteunen

Tynaarlo, 20 september 2022 – De Bondt B.V. heeft een hoog geautomatiseerde FASTPICK goods-to-person (GtP)-oplossing laten implementeren door Vanderlande, dat wereldwijd toekomstbestendige logistieke procesautomatisering aanbiedt aan groothandels, luchthavens en pakketdiensten. Het systeem maakt gebruik van innovatieve ADAPTO-shuttle-technologie waarbij producten geautomatiseerd uit het magazijn worden gepickt. Dit systeem is geïnstalleerd in het huidige magazijn in Tynaarlo en de optimalisatiefase is in volle gang.

Dit persbericht is ook beschikbaar als download in PDF-formaat.

We hadden behoefte aan een flexibele en schaalbare oplossing die het verzamelen en verpakken van orders efficiënter maakt en de kans op fouten verkleint. Ons familiebedrijf, bekend van het eigen garenmerk ‘Scheepjes', levert aan retailers en resellers in meer dan 70 landen wereldwijd en kent een sterke groei. We hebben de ambitie om deze sterke groei door te trekken en streven gelijktijdig naar een hoge servicegraad terwijl we ook graag toekomstgerichte, duurzame keuzes maken. Dat brengt uitdagingen met zich mee en om klaar te zijn voor de toekomst kozen we voor FASTPICK, de GtP-oplossing van Vanderlande.

Een aanzienlijk deel van onze magazijnen wordt geautomatiseerd met behulp van ADAPTO, Vanderlande’s AS/RS, Automated Storage and Retrieval Shuttlesysteem . Het systeem brengt orderregels in bakken met meerdere compartimenten in een vaste volgorde naar de ergonomische verzamelstations.

ADAPTO biedt ons een opslagdichtheid van meer dan 20.000 locaties, waarop we dankzij compartimentering 1 tot 8 verschillende artikelen kunnen opslaan. Dit biedt ons een schaalbare capaciteit van 20.000 tot 160.000 locaties, welke we tijdens de optimalisatiefase verder uitbouwen. In piekperiodes kunnen tot 1.200 artikelen per uur worden verzameld.

Daarnaast zijn er ergonomische multifunctionele werkstations, die de prestaties van onze operators nog verder ondersteunen en hun werkomstandigheden aanzienlijk verbeteren. Het verpakkingsproces wordt geautomatiseerd met een dozenopzetmachine, automatische toevoeging van paklijsten, een dozensluitmachine en labelapplicators. Zo kunnen onze operators orders rechtstreeks in de doos verzamelen en wordt elk artikel in één handeling verwerkt. Bovendien wordt het verzendvolume hierdoor geminimaliseerd en is extra vulmiddel nauwelijks nog nodig.

“Met FASTPICK optimaliseren we de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze klanten. Zo kunnen we orders sneller en completer leveren met minder verpakkingsmateriaal", vertelt Job de Bondt, Managing Director van De Bondt B.V. “Met deze investering zijn we meer dan klaar voor de toekomst!”

Terry Verkuijlen, Vanderlande’s Vice President Warehouse Solutions, voegt daaraan toe: “We zijn trots om samen te werken met een van de grootste spelers in deze sector en onze innovatieve FASTPICK-oplossing te mogen leveren. We zijn ervan overtuigd dat deze De Bondt B.V. niet alleen helpt om haar marktleidende positie vast te houden, maar ook om haar klanten de hoge servicegraad te bieden die zij inmiddels van de onderneming verwachten. Onze FASTPICK-oplossing voorziet perfect in de behoeften van De Bondt B.V. en zorgt ervoor dat de onderneming nu echt voorbereid is op de toekomst.”

De Bondt B.V. kiest voor Vanderlande's FASTPICK om wereldwijde groei te ondersteunen
2 jaar geleden
Verkrijgbare merken